2 Şubat 2015 Pazartesi

İlk tarif heyecanı...





                       Herkese merhaba ; 


               Aslında ne zamandır bir şeyler yapmayı istiyordum yemek yapmayı aynı zamanda da bir süredir sağlıklı beslenme ile ilgilendiğim için acaba ikisini birleştirsem nasıl olur diye düşündüm bugünde kolları sıvadım ve mutfağa girdim :) sonuç gayet başarılıydı tat olarak istediğimi elde ettim bakalım ve görelim şimdiden herkese afiyet olsun... :) 



                                         Kediciğin Sağlıklı Tuzlu Muffini ;

       
              Gerekli malzemeler:

     2 yumurta 
     1 su bardağı kepekli un ( veya yulaf kepeği )
      yarım kahve fincanı light süt 
      yarım kahve fincanı zeytin yağı
     4 küçük havuç
      yarım su bardağı bezeye ( haşlamadım) 
     1 dal taze soğan 
      2 tatlı kaşığı keten tohumu 
      1 çay kaşığı zahter
      1 paket kabartma tozu 
      
                Üzeri için:
      
       susam 
       pul biber 


                Yapılışı:

         2 yumurtayı bir kaba aldım tuz ile birlikte çırpıcı ile çırptım iyice köpürdükten sonra ana malzemelerim olan küçük küçük doğradığım taze soğan , havuç ve bezelyelerimi ekledim süt ve zeytin yağını da koyduktan sonra hafif sulu bir kıvam olacak kadar kepekli unumdan ekledim yaklaşık olarak 1 su bardağı diyebiliriz kepekli un yerine robottan çektiğimiz yulaf ezmesi veya marketlerde hazır olarak satılan yulaf kepeği de kullanılabilir. :) Daha sonra baharatlarımız olan keten tohumu ve zahteri de ekledikledikten sonra en son kabartma tozunu da koyup şöyle bir karıştırdım. Muffin kaplarımı biraz sıvı yağ ile yağladım çok yağlı olmasını istemeyiz o nedenle yağı emdirdiğimiz kağıt havlu çok işe yarıyor :) Karışımı muffin kaplarına pay ettim kabaracağını da hesaba katarak yarısına kadar doldurabiliriz 16 tane muffin oldu benim yaptıklarımdan. :) üzerini susam ve pul biber ile süsledim :) Önceden ısıttığım 180 derece fırında 15-20 dk üzeri kızarana kadar pişirdim. Enfes kokusu tüm mutfağı sardı ara öğünlerde birer tane hüpletebiliriz :) Tadanlar çok beğendi sadece komşumuzun ufak oğlu bezelye sevmediği için yarım bıraktı ama bence gayet başarılıydı umarım denersiniz herkese afiyet olsun sağlıklı kalın :) 

2 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyolar ellerine sağlık tariflerini bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Pelin kızım, tebrik ederim bloğun güzel olmuş, kolay gelsin..Yardım istersen her zaman hazırım; Ürünlerin bloğundan daha güzel; Türkçe yanlışları yapma, söylediğim gibi.. Başarılar diliyorum benim tatlı Veteriner hekimim...

    YanıtlaSil