4 Şubat 2015 Çarşamba

Bugün günlerden keten tohumu...




 


                         Eveeet bugün günlerden keten tohumu!! sizlere biraz kendisinden söz etmek istiyorum. Öncelikle kendisinin 100 gr'ı 450 kcal'dir.
Araştırmalarıma göre kansere karşı koruduğu , tümör hücrelerinin büyümesini engellediği, kan şekeri ve kolesterol seviyesini koruduğu , iyi kolesterolü yükselttiği, yüksek tansiyonu düşürdüğü , kanın pıhtılaşma eğilimi azalttığı ve bağırsak geçiş zamanını azaltarak kabızlığı önleyici , bağırsakları yumuşatıcı etki yaptığı söylenmektedir.
İlaç gibi değil mi ! Aynı zamanda öğütülmüş keten tohumunun sindirimi daha kolaydır ve günlük 1 çorba kaşığı keten tohumu yeterlidir. Ben daha çok yoğurduma karıştırarak tüketmeyi tercih ediyorum onun dışında tuzlu yaptığım k
ek ve muffinlerin içerisine , salatalara baharat gibi kullanmayı seviyorum. :)
Peki şimdi diyeceksiniz bu zayıflamaya nasıl yardımcı olacak birincisi keten tohumu insana tokluk hissi verir ikincisi ise bağırsakların ve  sindirimin daha düzenli çalışmasını sağlar. B12 vitamini açısından da oldukça değerlidir.

 DİKKAT!!
-Hamile ve emzirenlerde
-Göğüs ve prostat kanseri olanlarda
-Kan sulandırıcı ve tansiyon ilacı kullananlarda
-Çayır ve yabani allerjisi olanlarda kullanımamalıdır.

Bir de aldığımız keten tohumlarının taze olup olmadığını ve gönül rahatlığı ile kullanmamız açısından güzel olduğunu düşündüğüm bir bilgi paylaşacağım ; aldığınız keten tohumunu çocukken yaptığımız gibi bir pamuğun içine ekip sulayalım eğer çimlenirse keten tohumumuz tazedir ve gönül rahatlığı ile tüketebiliriz. Bu akşam biraz rahatsızım o yüzden yeşil çayımı içip yatıyorum herkese iyi geceler. Sağlıklı kalın :)

                     

1 yorum: